Rum o kök

Bloggen för dig som gillar inredning och design.

Bling bling tree

Kategori: Sovrum

Nu är jag i och för sig inte en sån där tjej som har massa olika smycken på sig varje dag, men om jag var det skulle jag förvara de jag inte använde på ett sånt här träd från Menu. Riktigt härliga former!

Rum o kök inredning - träd menu
Foto: DesignOnline

Toalett-design

Kategori: Badrum

Enhetlighet i badrummet tycker jag är lika viktigt som i alla andra rum i hemmet. Vipp och Stelton har serier som jag drömmer om att ha i mina badrum! Men det stannar nog vid drömmar, med tanke på priserna...

Barn-kul

Kategori: Barnrum

Härlig inspiration till barnen. Alcro har häftiga Wallies i form av olika djur. Enkelt att ta bort när barnen vuxit ifrån motivet! Och Karin Mannerstål har designat de otroligt söta barnbesticken Animalfriends, Gense. Hur självklart är det inte att små barn ska ha en "putta-påare"? Varför har ingen tänkt på det tidigare?! Genialt!

Rum o kök inredning - härliga wallies til barnrummet
Foto: Alcro.
Rum o kök inredning - barnbestick gense
Foto: DesignOnline.

En cell på väggen

Kategori: Vardagsrum

Hittade ett snyggt skåp på Bolias hemsida. Cell heter det och kan fås med olika träslag på dörren. Jag gillar den här i valnöt!

Rum o kök inredning - cell från bolia
Foto: Bolia.

Mios bästa.

Kategori: Sovrum

Byrån Peak från Mio är riktigt snygg. På den passar en Flowerpot-lampa perfekt.

Rum o kök inredning - byrån peak från mio
Foto: Mio.
Rum o kök inredning - bordslampan flowerpot
Foto: DesignOnline

Uppiggande dörrar

Kategori: Allmänt

För oss som har lite tråkigt 70-talsdörrar är detta ett bra alternativ från Format. Finns för dörrar till alla möjliga rum. Tågbanan in till lekrummet eller galgarna till klädkammern faller mig mest i smaken.

Köksinspiration

Kategori: Kök


 



Snygga servetthållare (och servetter) från Stelton. Ett salt-, peppar- och olivolja-set från Rosenthal. Små skålar med gafflar för aptitretare, Gense. Tygkrukor, nyhet från Rotor.

iBox

Kategori: Vardagsrum

Imorgon kommer vår efterlängtade iBox från Bolia. Vi tänkte använda det som förvaringsbox till vårt Comhem-modem. Sladdarna kan gå in på baksidan genom hålen och det blir lite luftgenomströmning genom lådan. Hoppas det blir lika bra som vi tänkt... Imorgon vet vi.

Rum o kök inredning - ibox bolia
Foto: Bolia.

Inspiration svartvita detaljer

Kategori: Vardagsrum

Nedan följer lite inspiration på svartvita detaljer till inredningen. Nu är ju jag inte Stockholmsbo, men om jag var det skulle ett Playtown-set från Playsam definitivt finnas på hyllan. Undrar om det kommer något snarlikt för oss Göteborgare?!

Papperskorgen Bin har fått flera utmärkelser och vunnit designpriser. Jag förstår varför. Hur läckert är det inte med en papperskorg som sväller ju mer den fylls!

En modernare tappning av den traditionella jordgloben man hade i rummet när man var liten, från Menu. Finns även i hängande variant för de som föredrar det. Personligen gillar jag den stående bäst.

Det superstiliga bricksetet Sinnermark från Designhouse Stockholm hade gärna fått flytta in i mitt hem. Nästan lite Japan-inspirerat.

Rum o kök inredning - playtown playsam
Rum o kök inredning - bin frontRum o kök inredning - jordeglob menuRum o kök inredning - svarta brickor.
Samtliga foto: DesignOnline

Ormboet borta!

Kategori: Hemma hos - vardagsrum

Äntligen är sladdarna borta. Eller ja, de flesta i alla fall. Tyvärr hamnar lampsladdarna utanför. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Nu återstår bara arbetet på andra sidan tv-bänken, till datorn. Samt ersätta den för korta ljudsladden med en längre som går att gömma i kanalen mellan tv och tv-bänk...

Rum o kök inredning - vardagsrum hemma
Foto: Privat.

Världens ände på väggen

Kategori: Vardagsrum

Denna kartan tycker jag är fräck. En wall sticker från Firm living. Hade passat suveränt ovanför vår soffa tror jag...


Rum o kök inredning - världskarta Firm living

Sladdtrassel

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att sotaren ska komma. Tydligen inspektion av våra rökkanaler i föreningen idag.

Helgen hade temat småpiff. Sladdarna i vardagsrummet skulle in i kabelrännor och tv och högtalare upp på väggen, efter den lilla uppfräschningen i vardagsrummet. Så otroligt tråkigt pill... Och inte är vi riktigt klara än.

Det blev en sväng till IKEA på söndagen. Givetvis var det vi skulle köpa slut, men vi fick så klart med oss en massa saker som vi egentligen inte skulle ha! Tyg till en tavla ovanför soffan till exempel.

Mairo-tyg till köksgardinerna är nu inköpt också. De rekommenderade att tvätta det först, innan man började sy, så själva gardinskapande börjar nog inte förrän idag. Fick dock ordnat till med en liten färgklick och vårkänsla i köket igår med hjälp av några citroner. Man tager vad man haver...


Rum o kök inredning - Liten färgklick i köket.

Tävling!

Kategori: Allmänt

Rum o kök inredning - babellfat.
Tävling hos Barn & Inredning pågår! Du kan vinna detta fina Babell-fat från Koziol! Gissa om jag vill vinna!!! Tävlingen pågår till den 14 februari.

Framtida finmatbord

Kategori: Vardagsrum

Rum o kök inredning - snygg matplats.

Denna matsalsgrupp gillar jag skarpt. Just det mörka bordet till de ganska enkla vita stolarna är så himla snyggt. Ett fyrkantigt bord är dessutom enkelt att duka fint, till skillnad från ett elipsbord som vi har nu. Inspirationen kommer från Plaza Interör, bilden är lånad från deras hemsida.

Torka med stil

Kategori: Kök

Rum o kök inredning - torka med stil.
Nyheter på diskhanddukssidan.

1. Vera, Pappelina. 2. Alve, Pappelina. 3. Trådar, Rotor. 4. Owen, Pappelina. Samtliga finns hos DesignOnline.

Köksinspiration

Kategori: Kök

Rum o kök inredning - köksplock
Det är härligt med nya grejer till köket. Blir så mycket roligare att laga mat då.

1. En snygg te-värmare, Stelton. 2. Fruktskål eller brödkorg, en nyhet från Stelton. 3. Vem har sagt att en skärbräda måste vara i tåkig vit plast? Här är en läcker från Sassabrassa med det klassiska virrvarr-mönstret, finns att köpa hos
DesignOnline. 4. Fräck äggklocka design Bengt Ek, DesignOnline. 5. Termomuggar från Menu håller värmen länge, men blir inte skållheta på utsidan. Finns hos Duka. 6. Färgklickar till skålar och äggkoppar, Menu.

Kuddkrig

Kategori: Vardagsrum


Rum o kök inredning - inspiration kuddar

Snygga kuddar finns det gott om. Här är några nyheter som jag gillar!
1. Svart kudde med vita blad, 10-gruppen. 2. Kuddarna Saga, Linda Svensson Collection, finns hos DesignOnline. 3. Svart och vitrandiga kuddarna Trådar från Rotor, finns även de hos DesignOnline.

Laptop-brännskada...

Kategori: Allmänt

Det får man nästan av vår FijutsuSiemens-dator, modell äldre, när man jobbar med den i knät. En sån här hade nog varit bra både för datorn och låren.

Kan köpas för 399:- på Bluebox.

Lull-lull till köket

Kategori: Kök

Rum o kök inredning - hylla till köket
Svart hylla från Lundbergs.


 

Rum o kök inredning - gardiner i köket.
Tyg från Mairo som gör sig perfekt som gardinkappor.


Rum o kök inredning - snygga grejer i köket
Härliga retroprylar. Kakfatet Babell från Koziol finns
att köpa hos Favoritsaker. En svart Dualit-visp och en knallgul
Ascaso att göra latten i hade suttit fint, båda från Bagaren och Kocken.


 

Lull-lullet jag är inne på för tillfället är en svart hylla ovanför köksbordet, mairo-kappor i fönstren och lite färgklickar på bänkskivan. Det svarta fatet från Koziol med härligt oranga apelsiner i hade man blivit löjligt lycklig av att ha!

Hemma hos oss - köket

Kategori: Hemma hos - kök

Vårt kök går i svart och vitt. Kan bli ganska kallt och trist innan man fått allt lull-lull på plats. Och där är vi nu...

Rum o kök inredning - köket hemma


Rum o kök inredning - kök hemma

Makeover...

Kategori: Allmänt

Då har man knåpat lite på designen. Det tar ju lite tid när man inte är så varm i kläderna, men tyckte nog att det blev helt ok. Lite småjusteringar återstår så klart, men tillräckligt bra för att börja göra inlägg om det som är syftet med hela bloggen, schyssta prylar och läcker inredning.

Undra var man ska börja...

Uppstart!

Kategori: Allmänt

Jaha, då var det dags. Då var man själv nere i bloggträsket...

Måste erkänna att jag länge har varit väldigt skeptisk till det här med bloggande. Och jag som aldrig har lyckats skriva vanlig dagbok är väl kanske mindre lämpad till att göra det här. MEN, nu har jag kommit på andra tankar och tänker ge det ett försök!

Jag är ju helt insnöad på det här med design och inredning. Tyvärr får jag inte riktigt tillstånd av sambon att genomföra alla projekt här hemma. Då är ju en blogg det perfekta sättet att få utlopp för alla briljanta idéer (som växlar från dag till dag)!

Jag vet att det finns hundratals bloggar om precis samma sak. Men, det spelar ju ingen roll! Jag får släppa lös mina idéer och några av er får kanske lite ny inspitation, vad vet jag!

Välkomna till min blogg!